GPS-Buddy

GPS-buddy

GPS-Buddy is al enige tijd bezig met het ontwikkelen van gps tracking systemen. Het bedrijf is opgericht in 2003. Het bedrijf kent sinds haar oprichting een flinke groei. Inmiddels is het bedrijf internationaal actief in 22 verschillende landen.

GPS-Buddy is een joint venture aangegaan met GARMIN International Inc in 2006. GARMIN is een fabrikant op het gebied van navigatie en GPS. De producten van GARMIN worden verwerkt in auto’s, vliegtuigen, vaartuigen en sportswear. Door de joint venture hebben de twee bedrijven hun kennis en kunde gebundeld, om hun producten naar een hoger niveau te tillen.

GPS-Buddy levert oplossingen voor drie hoofdonderwerpen:

  • Track en Trace oplossingen
  • Asset Tracking
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor de transportbranche zijn Track en Trace oplossingen relevant en hier zullen we daarom ook nader op in gaan. Het product dat GPS-Buddy aanbiedt voor de transportbranche is Trailerpack.

Trailerpack

De Trailerpack biedt de mogelijkheid om je trailerpark efficiënter te managen. De Trailerpack verzendt de volgende informatie omtrent de aanhanger door:

  • Rithistorie
  • De afgelegde route
  • Afgelegde kilometers
  • Start-en-stop locaties

Aan de hand van deze gegevens kan een aanhangers efficiënter gemanaged worden. Vanaf een desktopprogramma kan deze informatie geanalyseerd worden. Het programma kan een worden gestuurd door één persoon.

voordelen

  • Ritten kunnen efficiënter worden ingepland, minimaliseer het aantal stilstaande aanhangers.
  • Onderhoud kan worden ingepland op basis van afgelegde kilometers.
  • Stel een alarm in wanneer een aanhanger buiten een geselecteerd gebied komt.

De Trailerpack wordt gemonteerd in de aanhanger. Het apparaat is voorzien van verschillende input- / outputpoorten, seriële buis en Bluetooth. Dit maakt het mogelijk om digitale (deur)sensoren en temperatuurregistratie te koppelen aan het systeem. De Trailerpack is voorzien van een robuuste behuizing en is volledig waterdicht afgewerkt.

Waarom GPS-Buddy?

Techniek

GPS-Buddy heeft het gehele ontwikkelproces in eigen beheer, zowel software en hardware. Wanneer er nieuwe technieken worden ontwikkeld zal GPS-Buddy dit relatief snel in haar producten verwerken.

Back office

GPS-Buddy heeft haar eigen berichtenprotocol ontwikkeld. Het berichtenprotocol is ontwikkeld, zodat er met weinig data, veel informatie kan worden verzonden.

Zelfs wanneer de verbinding slecht werkt kun je alle benodigde informatie ontvangen zoals: rithistorie, afgelegde routes, afgelegde kilometers en start-en-stop locaties.

Wil je dit merk vergelijken met de andere merken?

Bekijk hier ook de andere merken: