Toekomst in de branche

Slimme oplossingen zullen in vrijwel elk aspect van transport worden opgenomen. Met als doel het transport zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Slimme containers, intelligente kranen en zelfrijdende systemen. Zo’n beetje alle onderdelen worden slimmer en zullen in verbinding met elkaar staan. De verbinding tussen verschillende systemen wordt Internet of Things genoemd. Hou de ontwikkelingen rond Internet of Things goed in de gaten, want deze technologie kan de ontwikkelingen van de transportsector in een stroomversnelling brengen.

internet of things

Internet of Things

Internet of Things staat voor het (tijdelijk) verbinden van apparaten met het internet om gegevens te kunnen uitwisselen. Bij Internet of Things worden apparaten uitgerust met verschillende sensoren. Middels deze sensoren kan er data worden verzameld. Vervolgens wordt de data vanaf het apparaat naar een internet server gestuurd. Deze data kan vervolgens weer worden geanalyseerd om zo verschillende gegevens op afstand te kunnen verzamelen.

Internet of Things komt ook voor in de transportsector, denk aan de gps tracking systemen. Transportbedrijven gebruiken deze gegevens om hun processen beter te laten verlopen. Kosten besparen, klantgerichter werken, efficiënter werk inplannen enzovoorts, de mogelijkheden die Internet of Things teweegbrengen lijken eindeloos.

Aanhanger tracking systeem

Een aanhanger tracking systeem is een voorbeeld van een Internet of Things systeem. Een aanhanger tracking systeem gaat verder dan enkel het lokaliseren van een voertuig. Met een aanhanger tracking systeem wordt het mogelijk om de status van de truck, lading en zelfs chauffeur in te zien, op ieder gewenst moment. Neem een kijkje op de merkenpagina’s om het aanbod van verschillende bedrijven in te zien.

Slim voorraad beheer

Internet of Things kan ook worden ingezet in het magazijn. Zo kan de voorraad middels track tags in het magazijn worden gelokaliseerd en kunnen andere gegevens worden verzameld zoals temperatuur of luchtvochtigheid. Op deze manier wordt het risico op bederving verkleind.

Bekijk hier welke merken er zijn: