Transics

Trabsics

Het bedrijf Transics werd in 1991 gestart. Het bedrijf telt 320 medewerkers en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verbeteren van systemen en diensten in de transportbranche. Het doel van Transics is om transportbedrijven te helpen bij het optimaliseren van alle processen binnen de organisatie, hierbij kosten en kilometerverbruik te verminderen en het transport voor werknemers veiliger te maken. Om dit te kunnen realiseren heeft Transics een aantal producten ontwikkeld. Hun zogenaamde trailer- en assetoplossingen. Dit zijn trackingssystemen waarop verschillende functies kunnen worden ingesteld. Afhankelijk van de vraag van de klant.

Transics onderscheidt zich door het opereren op wereldniveau en hun jarenlange ervaring.

De trailer- en assetoplossingen van Transics

TX-GEO

Dit product is een tracer met een krachtige batterij, welke tot 4 jaar werkzaam is. Deze tracer herkent en bepaalt de positie van verschillende assets en trailers. De positie wordt een aantal keren per dag doorgegeven, zodat u kunt zien welke trailers wel of niet in gebruik zijn en wat de voortgang is. Naast het bepalen van de locatie is het ook mogelijk om te traceren wat de temperatuur is van de betreffende lading.

TX-TRACE

De tracer zendt de locatie door, zowel tijdens het rijden als bij stilstand. Doordat deze informatie zo gedetailleerd is, kan de aankomsttijd van een voertuig nauwkeurig worden ingeschat. Hierdoor is het een stuk gemakkelijker om correct te factureren aan onderaannemers op basis van de afgelegde kilometers. Net als bij de TX-GEO is het mogelijk om de temperatuur van de vracht te meten. De batterij van de TX-TRACE gaat minder lang mee. Als de trailer is gekoppeld aan de truck, laadt het systeem automatisch op. Wanneer hij is losgekoppeld werkt de TX-TRACE nog enkele weken op de ingebouwde batterij.

TX-TRAILERGUARD

Dit product is het meest geavanceerd en ontwikkeld op basis van de krachten van WABCO en Transics. WABCO is op wereldniveau de nummer 1 leverancier op het gebied van technologie en diensten voor bedrijfsvoertuigen. De TX-TRAILERGUARD is een krachtige, oplaadbare tracer die constant een connectie voorziet tussen de trailer en de backoffice. Het product onderscheidt zich door drie soorten data te meten:

  1. Koelwagensystemen en elektronisch geregelde remsystemen (EBS).
  2. Randapparaten en sensoren, als deursluitsystemen
  3. Beschikbare rem-, stabiliteits-, efficiëntie- en veiligheidscontrolesystemen van WABCO.

Alle informatie en data wordt weergegeven in één backofficeplatform. Door deze gegevens in de gaten te houden, te analyseren en het werkschema hierop aan te passen kunnen verschillende voordelen behaald worden.

Waarom kiezen voor de producten Transics?

De drie kernpunten van deze oplossingen zijn het in contact stellen van alle aanhangers en trucks en het behouden van deze connectie, het realtime in kaart brengen van verschillende data en informatie en het verwerken van deze informatie in één duidelijk overzicht in de backoffice.

Met bovenstaande trailer- en assetoplossingen worden de volgende voordelen behaald:

  • Vermindert kosten op het gebied van onderhoud, boetes en (technische) storingen.
  • Doorgedreven efficiëntie
  • Verbeterde rijstijl
  • Tijdig en juist inplannen van onderhoud
  • Milieuvriendelijker te werk gaan
  • Meer veiligheid op de weg

Wil je dit merk vergelijken met de andere merken?

Bekijk hier ook de andere merken: