Wanneer je met de aanhanger in Frankrijk inrijdt moet je altijd voorbereidt zijn. Je kan de bandenspanning checken, het gewicht wegen, kijken of het zeil goed vastgeknoopt zit en het weer in de gaten houden. Maar dat is nog niet alles. Je kan ook in kaart brengen welke route de aanhanger heeft afgelegd, door middel van een GPS-tracker voor de aanhanger. Maar waarom zou je dat doen? Dit artikel geeft je de redenen waarom een GPS-tracker enorm handig is voor transport naar Frankrijk.

Frankrijk kent een groot wegennet

Frankrijk en Duitsland staan beide bekend om hun enorme wegennet. Wanneer je met transport, via Lille, Frankrijk binnenrijdt ben je maximaal 12 uur onderweg voordat je het zuiden bereikt hebt. Het is daarom handig om na te gaan hoeveel kilometer je aanhanger precies heeft afgelegd. Zo kun zelf inschatten wanneer de aanhanger toe is aan vervanging. Een GPS tracker brengt dit goed in kaart.

Gestolen aanhanger tijdens transport naar Frankrijk

Helaas kan het altijd voor komen dat je aanhanger gestolen wordt. Stel je voor: Je bent met een verhuizing bezig in Frankrijk waarbij je druk aan het sjouwen bent met de meubels van je nieuwe huisje in de Franse Dordogne en je bent even niet in de buurt van je aanhanger. Wanneer er zich dure spullen bevinden in de aanhanger, kan het interessant voor dieven om de aanhanger los te koppelen en mee te nemen. Uiteraard, de kans is enorm klein, maar het zal je maar gebeuren. Gezien het feit dat Frankrijk veel groter is dan Nederland is en het hele uitgestrekte gebieden kent, is het lastiger om de dieven op te sporen dan wanneer dit in Nederland gebeurd. Daarom is een GPS tracker in dit geval de ideale oplossing. Je ziet in één oogopslag waar de aanhangeer zich bevindt en zo kun je dan gelijk de politie inschakelen.

Meer lezen over transport naar Frankrijk? Cars&Cargo biedt hulp!

Uitlenen van een aanhanger

Wanneer je je aanhanger uitleent, kun je door middel van de GPS-tracker nagaan waar de aanhanger zich bevindt. Als de aanhanger zich in een bepaald gebied bevindt waar het niet mag zijn, dan kun je gelijk contact opnemen met de persoon die je aanhanger leent. Ook aan de hand van de afgelegde kilometers kun je bepalen wanneer de aanhanger weer onderhoud nodig heeft.